Животът е труден – да. Но това не означава, че

...
 
Животът е труден – да. Но това не означава, че
Коментари Харесай

Семейството, приятелите и любовта – нещата, за които си струва да живеем

 

Животът е сложен – да. Но това не значи, че би трябвало да се отхвърляме от него. Защото, макар компликациите, той ни дава неповторими благоприятни условия. Възможности, които биха ни създали безпределно щастливи и задоволени.

Перипетиите и сложните моменти са неизменима част от живота на всеки един от нас. Те са тези, които ни вършат по-силни и тези, които ни образуват като персона. Те построяват темперамент и носят със себе си уроци, които би трябвало да помним.

Грешките ли? Всеки позволява неточности. Няма безгрешни хора. Въпросът е, откакто си сбъркал да си вземеш поука и повече в никакъв случай да не повториш тази неточност. Или най-малко да направиш всичко допустимо, с цел да я избегнеш.

 

 Ето кои са нещата, за които си коства да живееш

Нашето семейство

Семейството е подарък от Бог. Семейството е мощ. Семейството е обич. Семейството е най-прекрасното неща, което може да имаме. Да, не си избираме родителите. Но може ли да желаеме нещо по-добро? И въобще има ли нещо по-красиво от любящ дом и родители, които дават всичко за теб? Семейството ти се грижи за теб.

Твоята майка е най-хубавият ти другар. И може би единственият човек, който в действителност от сърце ти мисли най-хубавото. Семейството е безконечна упора, поддръжка и обич. И без значение къде ще се озовеш след години. Независимо, че ще имаш брачен партньор и деца, за твоето семейство ти постоянно ще си това малко дете, което безусловно обичат и грижат за него.

Приятелите

Приятелите също са част от фамилията. Истинските и правилни другари са нашите земни ангели. Моментите, прекарани с тях за незаменими. Казват, че няма незаменими хора, само че в противен случай – има. И същинските другари са тъкмо такива. Когато имаме най-голяма потребност от някого – те са там. Истинските другари са тези, които постоянно ни поддържат.

Тези, които са до нас, все пак и макар всеки. Истинските другари са благословията, която всеки заслужава да получи. Те са тези, които ни вършат щастливи. Тези, за които си коства да живеем. Тези, които ни учат на взаимни отстъпки, споделеност и откровеност.

Трудно е през днешния ден да имаме същински другари. Много мъчно. И до момента в който за някои да срещнат същинското другарство е фантазия, други се радват на към този момент такова. Затова, скъпи хора – пазете приятелите си. Знайте, че те не са доста. Само един или двама същински другари може да има повече. Не повече. И помнете, че този, който е другар на всички, не е другар на никого.

Любовта

Ех, обич! Не знам дали има друго възприятие, което да е по-прекрасно от любовта. Мисля, че не! Животът ни дава опцията да срещнем любовта. И да я изпитаме. Животът ни дава опцията да срещнем оня човек, който ще ни покаже какво е обич. Онзи човек, който ще ни накара да изпитаме благополучие и еуфория.

Онзи човек, който ще се грижи за нас, за нашите усеща и страсти. Да, за това си коства да живеем. За да изпитаме всички тези прелестни страсти, когато срещнем любовта. Неусетно. Неочаквано. И тази обич да остане в нашия живот.

Да имаш грижлив и благ сътрудник до себе си е същинска благословия. Всички знаем, какъв брой е мъчно през днешния ден да се опазят любовните връзки. Светът става все по-странен и се трансформира не към добре, за голямо страдание.

Но това не трябва да ни отхвърля да имаме вяра, че един ден и ние ще срещнем този човек. И ще се питаме къде е бил до в този момент. И за какво не е пристигнал в живота ни по-рано. Всичко с времето си. Просто би трябвало да имаме религия. И вяра. Да, за любовта си коства да живеем.

 

 Мечтите и задачите

Нашите фантазиите ни поддържат живи. Нашите фантазии ни дават тласък и религия.  Мечтите, които имаме ни карат да живеем и да се надяваме. Трябва обаче доста да внимаваме. Защото, от време на време, когато не успеем да сбъднем фантазиите си, сме склонни да изгубим религия и предпочитание за живот. Това е прекомерно неверно и неправилно.

Защото фантазиите могат да бъдат красиви и да са единствените, които биха ни създали щастливи, само че никога не трябва да живеем единствено и само за тях.

Целите – няма цел, която да не може да бъде осъществена, стига да искаш в действителност това. Да, ти можеш. Да, ти заслужаваш. И да – ти би трябвало да се бориш за това, което искаш. Всяка цел може да бъде осъществена и всеки връх – обуздан. Всичко опира до предпочитание и упоритостта на човек. И несъмнено личната му настройка. И в никакъв случай не забравяйте, че позитивните мисли водят до позитивни резултати.

Да, животът е посипан с доста трудности и сложни моменти, само че все пак е хубав. Има доста неща, за които си коства да живеем. Неща, които забързани в сивото всекидневие и погълнати от проблеми, ние доста рядко виждаме. А те носят неописуеми страсти. И разсънват прелестни усеща у всички нас.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР